понеділок, 22 березня 2021 р.

 І знаю я: є чари в тихім слові

           « Поезія – завжди неповторність,                                                              Якийсь безсмертний дотик до душі»

                                                                                                                Ліна Костенко


        День поезії – свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити невисловлене. 21 березня 1999 року прийнято рішення про запровадження Всесвітнього Дня поезії. 
    Як зазначив генеральний директор ЮНЕСКО  з нагоди Всесвітнього дня поезії: “Поезія – це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, необхідна для зближення народів, яка передає внутрішнє прагнення людини, є відображенням і дзеркалом суспільства, дієвим важелем творчості, прогресу та всезагального розвитку”.
      З нагоди 21 березня у сільській бібліотеці було відкрито книжкову виставку «І знаю я: є чари в тихім слові».
    Невідомо, хто вперше почав писати вірші. Але поезія -- це, напевно, одне з найбільш загадкових гуманітарних досягнень людства. Чи існує магія поезії? Так! Вона існує! Переконатись в цьому  може кожен відвідувач Сваричівської бібліотеки. У нашому фонді зібрані справжні перлини поезії, які створили поети у різні віки. Немає відповіді на питання, в чому секрет поетичних чарів. Поезія залишається загадкою. Тим більше вона вабить читачів. Навіть той хто кричить: -- Не люблю віршів всіляких поетів!, мабуть, просто не читав шедеврів. Інакше обов'язково знайшов би собі поетів до душі.
  У житті все починається з чогось: річечка із струмочка, дерево із коріння. Так і поезія входить в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.
    Віримо, що коли закінчаться карантинні обмеження, ви обов'язково захочете торкнутись поетичної струни її величності Поезії. А майстрам пера бажаємо творчого натхнення, невичерпної енергії, рясних поетичних врожаїв! 

Немає коментарів:

Дописати коментар