вівторок, 20 квітня 2021 р.

 Еко-репортаж Природа отчого краю,
невидима загроза


Я так люблю свій рідний край, що найгарніший в світі!
Сади квітучі, запашні - вони найкрасивіші.
Ранковий спів пташок луна, йому я так радію.
Щоб квітло все, як сад життя, - моя найкраща мрія.
    

Екологічна свідомість – невід’ємна складова життя сучасної людини. Сміття саме себе не посортує, а повітря та вода просто так не очистяться, тож треба знати, чим можна допомогти планеті вже традиційно щороку в квітні відзначаються День довкілля та День Землі. Завдяки широкій підтримці громадських організацій, представників органів влади, небайдужих громадян ці свята стали днями активних практичних дій на захист навколишнього середовища. Це є доказом того, що українське суспільство виявляє зацікавленість до розв’язання екологічних проблем та дбає про забезпечення права громадян на безпечне довкілля.

Сьогодні, більше нiж коли-небудь, збереження життя на Землі вимагає від нас  почуття загальної відповідальності. Руйнівні урагани, повені, буревії, забруднення повітря, ґрунту та води, винищення величезної кількості представників тваринного та рослинного світу, загрозлива тенденція кліматичних змін – все це говорить про те, що людство постало перед дилемою: або воно змінить своє ставлення до природи або незабаром перестане існувати.

        Тож усіх небайдужих закликаємо приєднатися до Дня довкілля внести свій посильний внесок. Тільки спільними зусиллями і спільною відповідальністю ми зробимо наш рідний край квітучим і неповторним.

Не відкладаймо на завтра порятунок Землі від нас самих!

Немає коментарів:

Дописати коментар