понеділок, 12 квітня 2021 р.

Шлях у космос

 … Запуск у Космос першого супутника Землі… Політ у Космос першого у світі космонавта! З цими історичними подіями тісно пов’язані не тільки спогади, а й долі кількох поколінь.
    12 квітня весь світ відзначає Всесвітній день авіації та космонавтики. У нас цей день відзначають як День працівників ракетно-космічної галузі України, присв’ячений першому в історії польоту людини у космос.
    Саме цього дня в 1961р. на борту космічного корабля – “Восток-1” космонавт Юрій Гагарін уперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, який тривав усьго 108 хвилин.
    А першим і поки ще єдиним космонавтом незалежної України був Леонід Каденюк – український льотчик-випробувач 1-го классу, космонавт, генерал майор авіації, народний депутат України, Народний Посол України, Герой України, президент Аерокосмічного товариства України, радник Прем'єр-міністра України та Голови Державного космічного агенства України, Почесний доктор ЧНУ ім. Ю.Федьковича.

    Леонід Каденюк був справжнім патріотом. Дякуючи йому, на космічну орбіту вперше був доставлений український прапор, а в космічному просторі звучали пісні у виконанні Дмитра Гнатюка, Софії Ротару і Назарія Яремчука. Для сигналу пробудження під час польоту на "Колумбії" космонавт обрав Гімн України, а також взяв у космос портрет Тараса Шевченка та "Кобзар".
    Леонід Каденюк встиг презентувати свою книгу «Місія – космос». Вона дуже відрізняється від повсякденного читання!

        Книга залишає після себе відчутний присмак чогось таємничого, незавершеного… Можливо, так воно і є. Збирався, але не встиг. Лише попередив: «Я би всіх політиків запустив у космос, щоб вони подивились, на що піднімають руку».
        Пропонуємо відео-фільм "Космічна місія" про політ у космос в складі екіпажу космічного корабля "Колумбія" першого космонавта України Леоніда Каденюка.
        А юних читачів геніальний фізик Стівен Гокінг разом з донькою Люсі запрошує у неймовірну мандрівку Всесвітом…верхи на астероїді!
*    Які таємниці приховує Сусідський Сад?
*    Що це за супер-комп’ютер, який уміє розмовляти?
*    Чому не варто стрибати на кометі?
*    Дізнатися що таке чорна діра?
*    Як утворюється чорна діра? Чи можна її побачити?
*    Чи вдасться головному героєві – допитливому сміливцеві Джорджу – визволити свого приятеля з чорної діри?
    На сторінках цієї книги, сповненої гумору й карколомних пригод, розкрито найцікавіші загадки Всесвіту, а важливі наукові факти переплетено з веселими і часом небезпечними витівками. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.
    Тож запрошуємо до бібліотеки для ближчого знайомства з цікавою книгою.
Люсі  Гокінг, Стівен Гокінг
Джордж і таємний ключ до Всесвіту [Текст]: роман/Гокінг Л., Гокінг С.. Львів: Видавництво Старого Лева, 2017.-344с.



Немає коментарів:

Дописати коментар