пʼятницю, 31 липня 2020 р.




30 липня в усьому світі відзначають одне з найбільш доброзичливих і дружних свят у році – Міжнародний день дружби.

   Дружба – це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра. Друг ніколи не залишить у біді і завжди прийде на допомогу. Позитивність дружніх відносин важко заперечити.Дружба цінувалася завжди і в усі часи. Скільки пісень та віршів, казок та притч є на світі про справжню дружбу! То яка ж вона, найсправжнісінька дружба? І яким є справжній друг? Добірка книжок нижче доводить: і дружба і друзі бувають різними. Найголовніше розділяти порівну і сум, і радість й дозволити собі просто бути поруч із тим, хто це цінує.
 

«Справжня дружба». До збірки ввійшли оповідання і казки відомих українських авторів. Читаючи їх, малята навчаться бути ввічливими, добрими працелюбними, поважати друзів, захищати менших, допомагати старшим, не ображати тварин.



«Тореадори з Васюківки»  Всеволода Нестайка.
«Тореадори з Васюківки» - пригодницька повість, яка підкорила серце не одного юного читача. Сама історія розгортається навколо двох хлопчиків – Яви і Павлуші, які на літніх канікулах відправляються до села. Там вони і починають  свої вибрики та створювати неприємності дідусям з бабусями. Та попри це, вони показують себе, як і кмітливі хлопці, які добре розуміють, у чому сенс дружби, і що таке справжня самопожертва.


«Джури і Кудлатик» Володимира Рутківського.  Це незвичайна книжка. Історична й сучасна, смішна і мудра. В ній ідеться про життя і смерть, про земне й небесне, про перші і ніжні почуття, про переміщення в часі, де вірність і дружба залишаються незмінними. На сторінках роману ви востаннє зустрінетеся зі своїми улюбленими героями – хоробрим вивідником Швайкою, друзями-характерниками Грициком і Саньком, козацькими вовками Барвінком і Куцим. Буде цікаво довідатись про сучасного шестикласника Грицика і про те, що куций через 500 років після козацьких часів перевтілився в Кудлатика. До того ж Кудлатик виявився ще й чудовим оповідачем.



   
 "Манюня Наріне Абгаряна" Смішна і світла розповідь про дитинство, про двох подружок Наріне і Манюню, про грізну Ба, доброго тата і купу іншиx родичей.
 
Всі герої цієї книжки постають перед нами дуже об`ємними і з часом такими рідними. З ними ми сміємося і xапаємось за голову. Занурюємось з головою у власне дитинство, у спогади про дитячі пригоди і курйозні ситуації. Черпаємо сили і натхнення для дорослого життя. Цей твір наповнений світлом, теплом, безтурботністю і безмежним щастям.

 


 «Вуличний кіт на ім’я боб» Джеймса Бовена. Що робить людину людиною? Де взяти силу змінити власне життя – і знайти самого себе?Два герої цієї книжки – Джеймс Бовен, вуличний кіт,- були бездомні й самотні, доки знайшли один одного. Джеймс утратив сенс життя в тумані відчаю та безвиході, аж раптом у нього з’явився хвостатий друг, який допоміг йому повірити в себе та в людей. Тепер «двох мушкитерів»  -  Боба й Джеймса – чудово знають не тільки лондонці, що зустрічають їх на вулицях і в метро, а й сотні тисяч людей із усього світу.





 Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері.  Цю книгу читав майже кожен. Її можна віднести до того  розділу літератури, який необхідно прочитати декілька разів за життя, щоб з кожним новим читанням відкривати для себе щось нове. «Маленький принц» - це і справді вічна історія, як то кажуть  «на усі часи та покоління». Ця казка про мудрість і справжню мужність дитячої душі, про такі зовсім непрості поняття, як любов та відповідальність, життя та смерть, дружба та вірність. Пілот, що випадково зустрічає принца з іншої планети, а потім відкриває для себе його поняття Всесвіту, такого глибокого, непередбаченого, але однозначно прекрасного.

«Хроніки Нарнії» Клайва Льюїза. У «Хроніках» головні ролі належать маленьким дітям, які є братами та сестрами. Нарнія – це загадковий світ, у якому живуть безліч звичайних та вигаданих казкових персонажів та тварин, які наділені людською мовою та розумом. Діти знайомляться із чарівними героями, вчаться нормально їх сприймати, і, більше того, - дружити з ними. «Хроніки Нарнії» - це серія книжок, які не залишать байдужим жодного читача. Адже цей світ наповнений чарами, казковими персонажами та незвичайними будівлями. Але найбільше, що вражає – це хоробрість малечі, їхня здатність боротися до кінця та знати ціну справжньої дружби.


   У цій підбірці – одні з найпопулярніших книжок, таких, що вже давно полюбилися дітям і стали світовими бестселлерами.

  Міжнародний день друзів – це чудовий привід написати, зателефонувати своїм друзям або зустрітися з ними в рідній дружній компанії, поділитися відмінними спогадами  та гарними новинами.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар