четвер, 20 травня 2021 р.

 Всесвітній день вишиванки

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію в Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.
        Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня. Цьогоріч відзначається ювілейний 15-й Всесвітній день вишиванки що припадає на 20 травня.
Україно, одінь вишиванку,
Пригадай, як колись було.
Її гордо носило місто,
І пишалося кожне село.
Україно, носи вишиванку
В будні і свята носи
Бо ніде не знайдеш більше в світі
Неповторної диво краси.

        Бібліотека пропонує вашій увазі вишиванки, які ми любимо одягати, фото зібрані різних років, але всі вони тою, чи іншою мірою були повязані з нашою бібліотекою. Багато хто впізнає і пригадає, де і коли фотографувались. Можливо комусь приглянеться вишиванка, або якийсь узор, який в майбутньому перетвориться на нову вишиванку.



Також пропонуємо переглянути репортаж про одну з провідних вишивальниць України, членкиню Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреата Гранд-премії ім. Федора Гнідого Харківської ОДА та Харківської обласної ради, автора книжки "Полотняні письмена" Любов Бугар уродженку села Сваричів.

   Тож приєднуйтеся до святкування, одягайте вишиванку, щоби наш сьогоднішній, такий незвичний світ, наповнився неабиякою красою та гарним настроєм, вірою, що ми єдині та надією на те, що все буде добре!
        

Немає коментарів:

Дописати коментар