вівторок, 16 лютого 2021 р.

 І в лютому можна бути чиєюсь весною…

Лютий – місяць холодний та морозний, але ми все одно його любимо за те, що святкуємо в ньому світле та чарівне свято всіх закоханих – День Святого Валентина.

Цей день в нашій країні став досить популярним, і всі ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності.

До відзначення найромантичнішого свята долучилася і бібліотека. Напередодні 14 лютого підготовлено виставку – інсталяцію І в лютому можна бути чиєюсь весною”.

На превеликий жаль, День Святого Валентина раз на рік, але романтичний настрій та стан закоханості хочеться відчувати кожен день. А допоможуть вам у цьому найкращі книги про кохання, в яких описані неймовірні та дуже чарівні історії.

             «Джейн Эйр» Шарлотта Бронте

Ця книга в першу чергу про силу волі та характер, а також про протистояння жорстокому світу та боротьбі з будь-якими негараздами. Не у кожного чоловіка знайдеться стільки мужності, як у головної героїні цього роману. Шарлота Бронте на прикладі своєї Джейн показує, що для жінки важливо вийти заміж за покликом серця, а не з примусу. Своїм романом письменниця кидає виклик патріархату і показує, що жінки можуть бути самостійними. Але головне, що цей твір несе в собі те, чого так не вистачає в сучасному світі – чистоту та щирість людських емоцій.


“Ті, що співають у терні” Колін Маккалоу

Чуттєва та зворушлива історія кохання. Кохання, що долає роки і кілометри, обітниці і закони! Бестселер «Ті, що співають у терні» австралійської письменниці Коллін Мак-Каллоу — справжня перлина світової романтичної прози. Єдина дівчинка поруч із синами Клірі — сіллю цієї землі, її надією на майбутнє, працьовитими нащадками австралійських фермерів — Меґґі змалечку була наче зайвою у власній чималій родині. Єдиний чоловік співпереживав її дитячим бідам із християнською любов’ю — католицький священик Ральф де Брікассар. У самотньому дівочому серці оселилося велике кохання. І кинуло виклик самим небесам… Як маленька пташина, що співає у терні свою першу й останню пісню, через життя, страждання, розлуки і втрати нестиме своє кохання до Ральфа Меґґі. Вкраде у Бога для себе найдорожче. І зазнає поразки, коли її суперниками стануть не чернечі обітниці й самозречення, а людські амбіції та марнославство. Та від троянд залишається попіл, бездоганна пісня стихає — лише кохання продовжує жити…


"Три товариші" Е.М. Ремарк

 Один з найвідоміших творів Ремарка, написаний у 1936 р., але є дуже  популярним і до сьогодення. Війна обпекла душі людей, і рани ще не  загоїлись. Але все можна подолати, коли поруч є два товариші  та кохана. Найвідоміший твір Ремарка – мабуть, найкрасивіша історія  людських почуттів.


“Голос перепілки” М. Ткачівська

Колись давно Борис звабив скромну сільську дівчину Стефу і відмовився від свого сина Мартина. Стефа та її малюк були приречені на голод і злидні. Тяжкі часи спіткали й самого Бориса — під час війни він опинився на чужині, в Німеччині. Там він зустрів землячку Ганну, яка до безтями закохалася в нього. Але доля розвела їх: Борис згодом повернувся до рідного села, став заможним господарем, а Ганна була змушена виживати з малою донькою на руках… Тим часом підростав Мартин. Він присягнувся ніколи й нічого не просити в батька, який викреслив їх із матір’ю зі свого життя. Та доля сплітається химерним візерунком: Мартин прагне одружитися з пасербицею свого батька — Марією…



 “
Ангелы живут вечно Світлана Талан

Дмитро полюбив співачку Єву з першого погляду, коли побачив її на сцені оперного театру. Він навіть не підозрював, що незабаром їхні взаємини перейдуть у щось більше. Доля приготувала закоханим випробування розлукою і важкою хворобою. Єва змушена була розлучитися з коханим, щоб уготований їй важкий шлях подолати на відстані. Дмитру належить або прийняти страшну реальність, або повірити в те, що любов перемагає всі життєві негаразди. Чи витримають вони таку перевірку почуттів або з часом втратять надію на зустріч?



           

 “Повернутися дощем” Світлана Талан

    Чи була Настя готова до того, що чекало на неї, коли їхала з вантажем волонтерської допомоги для добровольців «Айдару»? Чи Геник та Уля сподівалися зустрітися живими по той бік Іловайського котла? Чи Богдана Стефанівна вірила, що колись знову збереться разом велика родина, яку, наче поле соняхів, перепахала війна? Щоб вижити, треба навчитися бачити у приціл ворога, а не живу людину. Проте одного разу ти побачиш там з дитинства знайомі риси…


Такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці, немає ніде. Звичайно ж, вони живуть на сторінках книжок, які ми із задоволенням пропонуємо прочитати.

Немає коментарів:

Дописати коментар