понеділок, 18 листопада 2019 р.

Ювілейний концерт Союзу українок
17 листопада 2019 року в актовому залі Сваричівської школи відбувся святковий концерт “В піснях устає Україна моя” з нагоди відзначення 10-річчя створення осередку  Союзу українок с. Сваричів (худ. кер. Ганна Рибчак, муз. кер. Михайло Турчин).
  
   Святковий концерт союзянки розпочали величальною піснею Небесному Творцю “Моліться, люди, всі до Бога”. Як і годиться за християнським звичаєм, дійство було благословенне місцевим парохом УПЦ о. Андрієм Балабухом. Священнослужитель побажав колективу й надалі прославляти народну пісню, відроджувати традиції і звичаї наших предків.
Саме 10 років тому з ініціативи Павліни Колтик та Павліни Прокопів був створений цей колектив. Художнім керівником у той час був великий провітянин, палкий шанувальник української пісні Андрій Шищак. Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували людей, які відійшли у вічність.
 Привітали колектив з ювілеєм і вручили грамоти та подяки керівник апарату РДА Ірина Сагайдак, сільський голова Михайло Рибчак та директор Рожнятівської ЦБС Галина Курташ.
     Музичними дарунками осередок Союзу українок привітали ансамбль "Надвечір'я", народний хоровий колектив Союзу українок Рожнятова, дует у складі батька Петра Туза та його сина Тараса виконав “Пісню з полонини”, ансамбль “Фольклорина”. Під керівництвом класовода 2 класу Оксани Жолобак маленькі школярики подарували присутнім свій виступ. Танці глядачам подарувала молодша хореографічна група Натхнення. Вірші, присвячені матерям, які втратили синів, читали учні Михайло Тупичка, Маргарита Данилюк. Родинний дует у складі Марії Гулянич та Петра Сем’янчука виконав “Повстанське танго”.








     Це було справжнє свято народної пісні. "Союз українок" дарував всім присутнім тепло, доброту, світло і народні пісні у неперевершеному виконанні.
       
          Шановні союзянки Сваричева!
Прийміть щиросердечні привітання з нагоди вашого славного ювілею!
Засвідчуємо Вам нашу незмінну вдячність, повагу і любов зате, що Ваша самовіддана безкорислива праця на користь української справи, розвитку українських традицій, культури та духовності не залежить ні від пори року, ні від політичного сезону, ні від побутових обставин.
Ваш приклад повсякчас навчає та надихає нас.
Нехай нас, українських жінок, єднає спільна молитва «Боже великий, єдиний, нам Україну храни...». Бережімо свій синьо-жовтий прапор, свій герб – тризуб. Спільними силами недопустімо, щоб вмерла Україна.
Впевнені, що людська шана буде подякою Вам за плідну працю, чуйність, людяність, уміння творити добро!
Нехай доля і надалі збагачує Вас здоров’ям, мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення!

Немає коментарів:

Дописати коментар