пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

Щоб усе всі діти знали є газети і журнали

У рамках Всеукраїнського дитячого читання у бібліотеці з учнями молодших класів проведено годину періодики Щоб усе всі діти знали є газети і журнали”.  Метою було: розширити знання дітей про дитячу пресу, активізувати інтерес до неї, розвивати вміння самостійно читати дитячу періодику, виховувати у дітей бережливе ставлення до     газет і журналів.
          Діти дізналися про історію виникнення періодики, звідки прийшла перша газета. А також дізналися, що першим, єдиним на всю Україну, істрованим журналом для дітей був “Дзвіночок”. Виходив у Львові. У ньому вперше побачили світ твори І. Франка, Л. Українки, М. Коцюбинського, О. Пчілки. Бібліотекар  дала поради дітям, як потрібно читати періодику. А закріпити знання допомогла вікторина. Діти наввипередки відповідали на питання бібліотекаря.                 
         В кінці заходу бібліотекар порадила дітям систематично читати газети і журнали, щоб знати про всі події, що відбуваються в нашій країні, бо періодика відкриє  скарби знань, умінь, доброти, радості.
         Не залишили байдужими жодного читача книжково-ілюстративна виставка “Книжкові новини для кожної дитини” та поличка юного читача”Я прочитав і Тобі раджу”.
Цей тиждень був надзвичайно яскравим, захоплюючим. Він приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а бібліотеці нових користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар