середу, 7 липня 2021 р.

 Євген Коновалець - символ української нації

   В історії кожного народу приходять моменти, коли його провідники відчувають своє історичне покликання і  ухвалюють такі рішення, які на їхню думку були б найбільш корисними для народу.  Наш національний Провідник – Євген Коновалець із Куренем, а згодом Корпусом Січових Стрільців був завжди надійною опорою для уряду української держави, оборонцем її самостійності.
   

     З нагоди відзначення Року Є. Коновальця на Прикарпатті та 130-річчя з дня народження полковника Армії Української Народної Республіки, голови Поводу Організації Українських Націоналістів в Сваричівській бібліотеці розгорнуто виставку-спогад "Євген Коновалець та його доба". На виставці представлені книги, з яких можна отримати історичну інформацію про Січових Стрільців армії УНР, дізнатися про минуле Євгена Коновальця.
   До цієї історичної події приєдналися учні 8-а класу Сваричівського ліцею. Бібліотекар разом з учителем Синичак Л.В. повідомили про життєвий шлях Євгена Коновальця. Учні дізналися про початок громадської діяльності Коновальця, про полон, про загибель патріота України. Був використаний відеоматеріал «Євген Коновалець. Життя, віддане за націю», проведено патріотичну вікторину Життя  діяльність Є. Коновальця.


    
   При підведенні підсумків учні зробили висновки, що Полковник Євген Коновалець був справжнім патріотом України, тому що пройшов багато битв, полонений табір, пережив жорстокі допити и багато знущань. І все це не зломило ані дух Євгена, ані фізичні сили. і лише підстава, організована КГБ, за наказом самого Сталіна, змусила Коновальця замовчати назавжди. Все життя Коновалець захоплювався лише боротьбою за Україну.

  Усіх охочих запрошуємо переглянути книжкову виставку!             

Немає коментарів:

Дописати коментар