пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

 Не забуваймо про них, про їх потреби!!!

      
            
Ось уже два десятиліття поспіль 1-го жовтня, з настанням теплої, золотої осені у всьому цивілізованому світі відмічають День людей похилого віку. Нам, звичайно, усім хочеться, щоб осінні дні були погожими та теплими, так і осінь свого життя кожна людина прагне провести в теплі родинного затишку, оточена піклуванням та любов’ю рідних і близьких.
      Допомагати одне одному – найвища чеснота. Під час карантину літні люди потребують особливої уваги. Допоможіть їм купити продукти у магазині та залиште пакунки. Допоможіть сплатити комунальні послуги онлайн. Спитайте про самопочуття.
        Одним із завдань бібліотекарів сьогодні є тісна співпраця з такими людьми, різностороння допомога в пошуку потрібної інформації: про події в Україні, прийняття нових законів (особливо стосовно призначення субсидії), про новинки книговидання та свіжої періодики.
        Тому, бібліотекар з радістю поспішає до читачів, які з різних причин не можуть відвідувати бібліотеку, презентуючи їм нові книжки та періодичні видання, які є в книгозбірні.
        Кожна книга, газета чи приємна розмова хоч на хвилину відволіче читачів від часто сумної реальності життя. А прихід бібліотекаря стає для наших особливих читачів тією віддушиною, свіжим ковтком повітря, який допомагає відчути свою потрібність та дає віру і надію, що все буде добре.
        Найбільше багатство літніх людей — їх досвід, мудрість, вміння. 
         Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.

Немає коментарів:

Дописати коментар