вівторок, 3 березня 2020 р.

Секрети сучасної господині



1 березня у читальному залі користувачів бібліотеки зібрав горщик смаколиків “Секрети сучасної господині”. А оскільки цього дня, у “прощену неділю”, коли всі прощалися з масляним, смачним, веселим тижнем і водночас просили у близьких вибачення за нанесені образи, то ми не могли не згадати народні прикмети і історію виникнення Масляної. А яка ж Масляна без смачних млинців!!! Зустріч продовжив віртуальний дегустаційний тур “Традиційна кухня України”, під час якого дізналися чим пригощають у різних регіонах. Наша національна кухня неймовірно різноманітна, і кожен край має свої особливості. Однак деякі страви зробили українську кухню відомою в кулінарному світі. Відео про популярний нині гастротуризм став для присутніх захоплюючою подорожжю в світ кулінарних шедеврів і нових смакових поєднань.
Господині, які завітали у бібліотеку із власними смаколиками, ділилися улюбленими рецептами приготування страв, презентували оригінальні варіанти їх оформлення, згадували кумедні випадки свого кулінарного досвіду. Переглянули книги рецептів старовинної та сучасної кухні. Людей зібралось чимало – усі раділи, як діти, чудовому святу.
Також, всі бажаючі мали змогу переглянути тематичну поличку У звичаях, традиціях народу ти душу свого краю пізнавай.
        Протягом свята усіх присутніх пригощали духмяним чаєм та смачними млинцями. Як кажуть у народі: “Масляна відбулася – весна розпочалася!.



Немає коментарів:

Дописати коментар