неділя, 16 лютого 2020 р.

Війна в країні обпалених гір і пісків

Поставте скибку хліба на стакан
І голови схиліть в скорботі вічній,
За тих, кого убив Афганістан,
Чиї він душі зранив і скалічив…

На їхню долю випала війна… Є дати які сумними рядками, гіркими спогадами закарбувалися в наших серцях. Це дата 15 лютого 2020 року коли виповнюється 31 рік з дня виведення військ з Афганістану. За кожним воїном – афгвнцем – свій життєвий подвиг, своя доля. Скільки красивих, здорових молодих хлопців війна в Афганістані скалічила фізично, скільком коштувала життя. Наші односельці Прокопів Ю.С., Русин І.І., Савчук М.В., Сагайдак М.С., Саламатін М.В., Тимків В.Я., Ткачук В.П., і ті, які вже відійшли у вічність Федорин І.В., Хорт М.В., витримали тяжке випробовування, зберегли свою людську гідність, навчилися дорожити солдатською дружбою, стали справжніми чоловіками та перевіреними бійцями. В бібліотеці, напередодні цієї дати була оформлена виставка однієї книги Війна в країні обпалених гір і пісків, яку в минулому році видала Рожнятівська центральна районна бібліотека. Ми бібліотекарі допомагали збирати матеріали про наших земляків, які виконували свій інтернаціональний обовязок в Афганістані. Також біля виставки пройшла хвилина-памяті Солдат війни не вибирає.


Відвідувачі з літератури та періодичних видань дізналися багато нової інформації про події афганської війни та про долі земляків-учасників неоголошеної війни в Афганістані. А також бібліотекар ознайомила відвідувачів з поезією афганської тематики, яка викликала особливі відчуття та хвилювання.

Бої закінчуються... А історія - вічна. Пішла в історію і десятирічна афганська війна. Але ще довго будуть турбувати нас голоси загиблих і живих . Тож давайте  ми з вами будемо пам’ятати воїнів-ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває й досі - у спогадах, у снах, у думках.

Немає коментарів:

Дописати коментар