понеділок, 19 лютого 2018 р.


Ми не зганьбили  славу наших предків, нових героїв дали небесам.
                                                  Майдан  ридав. А сотня в небо йшла
                                                  Один за одним, наче янголята
                                                  Тут, на землі, прощались матері,
                                                  А в небі зустрічала Божа Мати.
 
        Минуло чотири роки  від тих трагічних подій у Києві. Та плин років не затьмарює слави подвигу Героїв Небесної Сотні, на долю, яких випала священна боротьба за щасливе майбутне України.
       18 лютого 2018року у Сваричівській бібліотеці вшанували Героїв Небесної Сотні. Бібліотекарі разом з Союзом Українок зібрали активістів майдану села та провели вечір пам’яті: Ми не зганьбили славу наших предків, нових героїв дали небесам”.
       Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та запалили свічки біля Памятного знаку в  честь тих хто віддав своє життя за свободу, незалежність і цілісність України, а також хто брав участь у Революції Гідності 2014 року.

       В бібліотеці було продемонстровано медіа-репортаж про події на майдані, котрі змусили згадати трагічні сторінки активістів майдану Ірину Сагайдак - керівника апарату РДА, Василя Савчука, Михайла Савчука, Ігоря Чеховського, Любомира Кухара та інших. Юрій Сагайдак прочитав свої вірші про трагічні події на майдані та про Героїв Небесної Сотні.
 
 

     Учні 3-го класу під керівництвом О.П.Савко підготували патріотичну композицію А сотню вже зустріли небеса”.

      В бібліотеці було організовано викладку літератури “Від  Революції Гідності - до гідного життя”.
     Герої не вмирають! Пам’ять про них живе у серцях українців! Нехай подвиг і пам’ять усіх невинно убитих Героїв згуртує усіх живих, дасть силу і волю, мудрість і наснагу для зміцнення нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар