середу, 31 січня 2018 р.


Від Героїв Крут, до Героїв Небесної Сотні

29 січня -- День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва,стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.
       В бібліотеці цій даті був приурочений урок-пам’яті “Крути: незгасна память і урок сьогодення”.
        Мета заходу ознайомлення учнів з однією із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя. Учні підготували повідомлення про бій під Крутами, декламували поетичні твори, присвячені юним героям.  
       Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби, і не випадково, що боротьба ця проходить саме на Сході України. У цій борні нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».
      Бібліотекар ознайомила присутніх з літературою, яка є в бібліотеці з цієї теми. Також вони переглянули тематичну поличку " Від Героїв Крут, до Героїв Небесної Сотні.
Наприкінці заходу бібліотекарі разом з юними користувачами бібліотеки вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар